Comedy Show: Bas Birker (2018)

Bas Birker / Comedy Show/ ‘Je moeder’
Datum: Donderdag 11/10/2018
Duur: 90 minuten zonder pauze
Tickets: VIP tickets 40 euro / Gewone tickets 15 euro

Bestellen kan door een email te sturen naar fonds@alexineclarysse.be en het             juiste bedrag te storten op rekeningnummer BE37 7480 3013 0428 met vermelding van “Comedy Show” en “de naam” waaronder de tickets mogen klaarliggen aan de ingang van zaal De Valkaart.

Locatie: Zaal De Valkaart te Oostkamp
Deuren: 19:30u / Start: 20:00u

Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.

Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodca-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.

In JE MOEDER! beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en JE MOEDER!

Nog nooit ging je zo graag naar JE MOEDER! Logisch ook.

Want JE MOEDER! was nog nooit zo grappig.

Recencies:

De Standaard: “Het premièrepubliek in Merksem was helemaal mee. We hebben als Vlamingen gelukkig ook zelfspot. Tot ze onze helden besmeuren. (…) De snelle interactie met het publiek leverde enkele onweerstaanbare improvisaties op. Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure standupcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.” ★★★★

23 jan 2018

Knack Focus: “‘Je moeder!’ van Bas Birker: comedy met kans op alternatieve feiten” ‘Het gaat geen sympathieke show worden’, waarschuwde Bas Birker ons vooraf, en dat was het ook niet. Maar grappig, scherp en slim was Je moeder! wel.”★★★★

22 jan 2018

De Morgen: “Bas Birker mag zichzelf gerust een comedyduizendpoot noemen: improvisator pur sang, avondvullende stand-upcomedian én – met z’n Comedy Academy – hofleverancier van Humo’s Comedy Cup. Voor zijn show Je moeder! werd hij Belg, op papier, maar dat wil niet zeggen dat hij nu ook een blad voor de mond neemt.”

17 jan 2018

BewarenBewaren