Het Logo

Het logo van het Alexine Clarysse Fonds vzw is een prachtige vogel geschilderd door Alexine aan de prille leeftijd van zes jaar. Zij maakte de kleurrijke aquarel een paar weken voor haar diagnose van leukemie. De vogel staat centraal, vrolijk fluitend op een boomtak.

tekening Alexine.jpg

De symboliek van vogels kan variëren naargelang de verschillende culturen en religies. In het algemeen symboliseren vogels vrijwel altijd: hoge idealen, waarheid, spiritualiteit, verbeelding, kunst, creativiteit, verhoogd bewustzijn, voorspellende gaven, vrijheid, vrijlating.

In heel wat culturen symboliseren de vogels het eeuwig leven. Zij vormen de schakel tussen hemel en aarde. Zij zijn de gevleugelde ziel en geven de spiegel van de ziel weer. Zij staan ook symbool voor wijsheid en intelligentie. In het kader van het moederschap wordt de vogel vaak geassocieerd met: liefde, veiligheid, bescherming, groei, voorziening, verzorging, genezing, mededogen, zelfopoffering, tevredenheid. De vogel op een boomtak zou ook de onderlinge liefde symboliseren.

De prachtige vogel van Alexine was dus een evidente keuze om het imago van het Fonds uit te dragen. De vogel symboliseert immers enkele kostbare waarden van Alexine zoals liefde, wijsheid, intelligentie, creativiteit, mededogen, zorg … De vogel als schakel tussen hemel en aarde symboliseert ook het Fonds als schakel tussen Alexine en haar ouders, die via het Fonds haar gedachtenis in ere willen houden. En last but not least, is de vogel in associatie met genezing, het perfecte symbool voor de grootste droom van Alexine: “ dat alle kinderen kunnen genezen van kanker”!

BewarenBewaren