Het Fonds

Het Alexine Clarysse Fonds werd genaamd naar haar piepjonge initiatiefneemster. Op 24 november 2010 werd bij Alexine een agressieve vorm van acute leukemie vastgesteld. Zij was toen amper 6 jaar oud. Dit was het begin van een zware strijd tegen een levensbedreigende ziekte.

 Heel wat vrienden van Alexine wouden haar geschenken geven. Samen met haar ouders besliste zij echter om in plaats daarvan donaties te vragen ten voordele van kinderkankeronderzoek. Op 30 september 2011 werd Alexine 7 jaar. Enkele dagen later heeft Alexine een grote cheque afgegeven aan het Kinderkankerfonds. Dankzij de genereuze bijdragen van vrienden en sympathisanten heeft zij meer dan 31 000 euro ingezameld. Alexine was heel enthousiast over haar Fonds. Haar grootste droom was immers dat niet alleen zijzelf maar alle kinderen ooit van kanker zouden kunnen genezen. Gedreven zoals zij was, wou zij dan ook rond haar 8ste verjaardag weer een cheque geven ten gunste van het onderzoek naar diverse kinderkankerbehandelingen.

 Tijdens de behandeling van de leukemie werd door de dokters de focus gelegd op de bestrijding van de ziekte. Hierbij echter heeft men vooral oog voor de ziekte, terwijl het psychisch en fysisch welzijn van het patiëntje net zo belangrijk is. De integratieve geneeskunde daarentegen beoogt het samengaan van conventionele geneeskunde met een veilige complementaire zorg, waarvan de werkzaamheid is aangetoond. De complementaire therapieën kunnen er toe leiden dat minder invasieve conventionele behandelingen moeten worden gebruikt, waardoor het welzijn en het immuunsysteem van de patiënt wordt bevordert. Lichaam, geest en spiritualiteit vormen immers één geheel. Alexine besloot dan ook samen met haar ouders om het onderzoek naar zowel conventionele als complementaire beloftevolle kinderkankertherapieën financieel te ondersteunen.

 Ondanks haar moedige strijd, is Alexine van ons heengegaan tijdens het kerstweek-end 2011. Haar prachtig initiatief wordt nu voortgezet door haar ouders en broertjes. Er werd besloten om samen te werken met het Antikankerfonds. Het Antikankerfonds is een non-profitorganisatie die op onderzoek gebaseerde informatie verstrekt over kankerbehandelingen en financiering verleent voor de ontwikkeling van een aantal beloftevolle kankertherapieën. Het Alexine Clarysse Fonds biedt financiële ondersteuning aan specifieke onderzoeken naar kinderkankerbehandelingen georganiseerd door het Antikankerfonds, in samenwerking met wetenschappelijk erkende onderzoekscentra. Hiertoe organiseert het Fonds onder meer jaarlijks een aantal acties, waarvan de opbrengst steeds integraal gaat naar kinderkankeronderzoek. De werkingskosten van het Fonds van Alexine worden integraal gedragen door haar ouders.