Schenk Je Rostjes

Het Alexine Clarysse Fonds lanceert een oproep naar alle bedrijven in Oostkamp om in het voorjaar van 2016 zoveel mogelijk kleingeld te verzamelen. De onderneming die de meeste 1, 2 en 5 eurocenten per werknemer ophaalt, wordt op een originele manier beloond.

De onderneming die tussen 25 april en 30 juni gemiddeld het meest aantal (kilo)gram aan 1, 2 en 5 eurocenten per werknemer heeft opgehaald, krijgt een zomerfeest cadeau. Op het terrein van de winnende firma zal een mobiele frituur geplaatst worden zodat de collega’s onder het genot van een pak friet en een drankje samen het verlof kunnen inzetten.

De actie wordt niet zomaar in Oostkamp gelanceerd. Benoît Clarysse, de papa van Alexine, is zelf zaakvoerder van de firma Alfa Shirt in Oostkamp. Het bedrijf is specialist in bedrukt en geborduurd textiel. Op 1 juli kunnen de bedrijven het ingezamelde kleingeld dan ook afgeven in de gebouwen van Alfa Shirt in de Siemenslaan waar het in de namiddag per deelnemende firma afgewogen zal worden.

De onderneming die per werknemer gemiddeld het grootste gewicht binnenbrengt, is de winnaar. ‘Op deze manier willen we zowel grote als kleine bedrijven stimuleren om deel te nemen.’ geeft Benoît Clarysse mee. ‘Door de gemiddelde inbreng per werknemer als maatstaf te nemen, maken alle bedrijven kans om als winnaar uit de bus te komen. We hopen alvast op het massale enthousiasme van onze collega ondernemers en hun werknemers.’

Jan de Keyser, schepen van Economie in Oostkamp is alvast enthousiast. ‘De gemeente Oostkamp wordt geassocieerd met “ondernemerschap”, “creativiteit “ en “warme verbondenheid’, aldus schepen de Keyser. ‘Deze actie van het Fonds Alexine Clarysse etaleert op een perfecte wijze deze drie kernwoorden en kan omschreven worden als een creatief, warm project gelanceerd door de gedreven ondernemer Benoît Clarysse. Met volle goesting ondersteun ik dit initiatief.’

affiche A3 front Schenk je rostjes